Curs de DIRECTOR/A intensiu hivern

Tipus de curs : Director

Dates : Del dia 20/12/2014 al dia 24/01/2015
Lloc : Espai Jove La Capella – Passatge Pau Vila, 7 – SANT VICENÇ DELS HORTS
Places : 23
Descripció
Dates:20, 21, 22, 23, 24*, 27, 28, 29, 30, 31* de desembre de 2014 i 2, 3, 4, 5,*, 10, 11, 17, 18 i 24* de gener de 2015
Horari: de 10h a 14h i de 15:30h a 19:30 (*només matí)
A QUI S’ADREÇA
El curs s’adreça a totes aquelles persones que, amb formació prèvia i experiència en l’àmbit del lleure infantil i juvenil, estan interessades en desenvolupar, ja sigui de forma voluntària o remunerada, les tasques de coordinació d’equips i de direcció i gestió de projectes d’educació en el lleure infantil.
OBJECTIU
El curs de director/a té com a principal objectiu preparar l’alumne per intervenir educativament en el lleure infantil i juvenil mitjançant el desenvolupament de tasques de coordinació i dinamització d’equips en projectes en l’àmbit de l’educació en el lleure adreçats a la infància i a la joventut i capacitar-lo tant per a la seva direcció, planificació, organització, gestió i avaluació, així com per a la seva representació interna i externa.
DURADA I ESTRUCTURA
 El curs D1 (director que ja té el títol de monitor) té una durada total de 320 hores i s’estructura en dues etapes:
– Etapa lectiva, 200h
Formació presencial, 136 hores.
Aquesta formació es desenvolupa mitjançant la realització de sessions formatives que imparteixen el professorat quallificat de l’Escola Lliure El Sol. L’assistència a totes aquestes sessions presencials és obligatòria. Faltar a més de 20 hores suposa l’exclusió de l’avaluació i, per tant, la impossibilitat de superar l’etapa lectiva. D’altra banda, queda a criteri de la tutoria del curs com es realitza la recuperació d’hores en el cas que no es traspassi aquest límit.
Formació a distància, 64 hores.
– Activitats on-line durant la formació presencial (39 hores)
– Treball propi (inclou l’elaboració de la memòria) (25 hores)
– Etapa de pràctiques, 120h
Es duu a terme mitjançant la realització de pràctiques formatives en un projecte en l’àmbit de l’educació en el lleure infantil i juvenil.
TEMARI
El temari del curs de director/a D1 ve determinat pels continguts de dos mòduls formatius que s’inclouen en el currículum acadèmic d’alguns cicles formatius de la formació professional. Aquests mòduls són:
– MF 1869_3: Planificació, organització, gestió i avaluació de projectes educatius en el lleure infantil i juvenil
– MF 1870_3: Coordinació i dinamització de l’equip de monitors/es de lleure
AVALUACIÓ
L’Escola Lliure El Sol desenvolupa un sistema d’avaluació contínua basat en la realització d’una sèrie d’exercicis que permeten evidenciar si l‘alumne/a ha adquirit aquelles competències cognitives i actitudinals necessàries que es requereixen per tal de desenvolupar les tasques i funcions d’un/a monitor/a d’activitats educatives en el lleure infantil i juvenil.
TITULACIÓ QUE S’OBTÉ
L’avaluació favorable de les dues etapes del curs dóna accés a l’obtenció del carnet i el diploma de director/a d’activitats d’educació en el lleure infantil i juvenil que expedeix la Direcció General de Joventut de la Generalitat de Catalunya.
NORMATIVA DE REFERÈNCIA
Ordre del Departament de Benestar i Família (BSF/196/2013).
Condicions
Hi ha dues vies d’accés per poder fer el curs de director/a D1:
– VIA 1: estar en possessió del títol de monitor/a d’activitats d’educació en el lleure infantil i juvenil.
– VIA 2: cal complir els dos requisits:
– Estar en possessió d’una titulació de grau, diplomatura o llicenciatura en educació infantil, en educació primària, en educació social, en mestre d’educació infantil, en mestre d’educació primària, en pedagogia o psicologia.
– Acreditar experiència de 2 anys en tasques de monitoratge en l’àmbit del lleure infantil i juvenil.
Per a un bon seguiment i aprofitament del curs és necessari disposar d’accés a un ordinador amb connexió a Internet, així com tenir els coneixements per a una àgil navegació per la xarxa, la gestió del correu electrònic i la utilització d’algun programa informàtic de processadors de textos, així com per a fer presentacions.
L’alumne/a disposa de 5 anys per tal de completar aquesta acció formativa, a comptar des de la data d’inici de l’etapa lectiva del curs al qual s’ha inscrit i fins la darrera convocatòria possible de lliurament de memòries.
L’alumne pot anul•lar la seva matrícula fins una setmana (7 dies naturals) abans de l’inici del curs i se li retornarà el 75% de l’import. Després i fins l’inici del curs ja no es retornarà cap import, excepte si és per una causa mèdica documentalment justificada. Un cop iniciat el curs no es retornarà l’import, en cap cas.
Preus
285 € – Preu general
275 € – Persones en situació d’atur inscrites al SOC
185 € – Persones empadronades a Sant Vicenç dels Horts
INSCRIPCIONS:
Citació | Aquesta entrada s'ha publicat en Formació, La Capella, Punt Jove i etiquetada amb , , , , . Afegiu a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s