Camps de treball internacional

  1. Què son?

Són voluntariats de curta durada a l’estranger en els quals participes activament en un camps_de_treball_gazteaukera_flickr_2projecte comunitari amb joves de diferents païssos del món. Els projectes són de tipologia diversa (cultural, mediambiental, social, educatiu…) i les tasques varien en funció del projecte escollit (suport a festivals, ajudant persones de diferents col·lectius, tenir cura d’un espai natural protegit…). Generalment la llengua vehicular és l’anglès, encara que trobaràs alguns en altres llengües com ara el francès, l’espanyol o l’alemany. A més de la feina com a voluntari d’un projecte, l’entitat local organitzadora del camp també ofereix activitats lúdiques per a poder dur a terme durant el teu temps lliure.

2. Durada dels camps:

Els camps de treball duren entre 12 i 20 dies. Existeixen camps de treball durant tot l’any però la gran majoria són a l’estiu. A part de l’estada al camp de treball, totes les organitzadores de camps tenen cursos de formació abans de marxar que són obligatoris, així com l’avaluació a la teva tornada.

3. Per a qui?

Els camps de treball internacionals gestionats per entitats catalanes estan destinats a joves majors d’edat (18 anys). Depenent de l’entitat organitzadora i del camp escollit el límit d’edat varia

4. Quan costa?

La quota d’inscripció també varia segons l’entitat organitzadora i la destinació, el preu està entre els 115 € i els 150 € aproximadament. També has de comptar el preu del bitllet d’anada i tornada i els diners de butxaca que necessites per a la teva estada. En canvi tens inclòs la manutenció i l’allotjament durant tot el camp de treball.

5. Com trobo el meu camp?

A través del cercador de camps de les entitats organitzadores.

Consulta la informació completa i les condicions d’inscripció a través de les pàgines de les entitats organitzadores:

http://www.cocat.org

http://www.sci-cat-org

http://www.setem.org (camps de solidaritat amb condicions i característiques diferents als camps de treball internacionals).

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s