Notícies

Noves parelles lingüístiques Sub-18!

Aquest curs 2018-2019 hem fet créixer el voluntariat per la llengua!

Hem tingut dues parelles lingüístiques a l’Espai Jove La Capella i  deu parelles més a l’institut Gabriela Mistral.

 

Si ets un jove d’entre 12 i 18 anys i tu també vols fer el Voluntariat per la Llengua, posa’t en contacte amb nosaltres!

————————————————————————————-

Apunta’t al Voluntariat per la Llengua Sub 18!

vxl-sub18

https://www.youtube.com/watch?v=XVmkgYzYw6E

Una nova parella lingüística sub-18 a l’Espai Jove La Capella de            Sant Vicenç dels Horts

20160704_182329

La Capella es consolida com a espai municipal que promou la creació de parelles lingüístiques entre joves menors d’edat, a proposta del Servei Local de Català. Des de l’abril, La Capella difon l’activitat del VxL entre els seus usuaris joves, gestiona la formació de parelles entre menors i fa un seguiment de les trobades, que es duen a terme a les seves instal·lacions, després de la formació inicial que reben del Servei de Català.

Després de detectar la necessitat d’alguns joves menors d’edat per tenir recursos que els permetessin parlar en català fora de l’àmbit escolar, des del Servei de Català s’ha iniciat una col·laboració molt profitosa amb l’Espai Jove La Capella, que s’ha materialitzat en el programa anomenat VxL sub-18.  Aquesta col·laboració ha estat decisiva per a les parelles que poden fer les trobades als espais que els ofereix  aquest equipament.

Aquest juny comença una nova tanda del programa de VxL sub-18  amb la parella formada per la Irene, vicentina de 17 anys, i la Yun, xinesa de 14 anys i alumna de 1r d’ESO de Salesians Sant Vicenç. La Yun que també ha nascut a Sant Vicenç, ha viscut, però, fora de Catalunya molt de temps.

Totes dues es trobaran de manera intensiva (dos dies a la setmana durant dues hores) al llarg del mes de juliol perquè la Yun pugui agafar fluïdesa parlant català i conèixer aspectes de la vida i la cultura catalanes de primera mà gràcies a la tasca altruista de la Irene, voluntària per la llengua.

La Capella, punt de trobada i de suport per a aquestes parelles lingüístiques, ofereix també recursos (jocs de taula, pel·lícules, tallers…) per tal de promoure activament la conversa en català entre els joves que participen al programa VxL sub-18.

————————————————————-

L’Espai Jove La Capella acull la primera parella lingüística de Catalunya menor d’edat que es troba fora de l’àmbit escolar.

vxl adolescentsEl Marc, vicentí de 17 anys i alumne de 1r de batxillerat de Salesians Sant Vicenç dels Horts, i la Judit, cordovesa de 16 anys arribada a Catalunya el 2015 i alumna de 4t d’ESO de l’Institut Frederic Mompou, són la primera parella lingüística jove que es troben un cop a la setmana a La Capella per fer conversa en català de manera distesa i informal.

L’interès del Marc a fer el seu projecte de recerca sobre el Voluntariat per la llengua i la demanda d’ajuda per practicar català i millorar-ne el nivell d’expressió oral de la Judit han fet possible la creació d’aquesta parella, que es trobarà fins al juny en una de les sales que La Capella, espai municipal per a joves, posa a la disposició de parelles lingüístiques joves.